Share It

Minggu, 01 Agustus 2010

CONTOH PAWARTA BASA JAWA

KACILAKAN MONTOR MABUR ING MAGETAN
Durung suwe iki pancen wis tau dikabarake yen akeh montor mabur sing padha nemahi kacilakan ing mancanegara utawa ing Indonesia. Durung ana rong sasi kabar mau, lha kok kasusul maneh kedadeyan montor mabur tiba durung suwe iki, pase ing desa Geplak, Kecamatan Karas, Magetan, Jawa Timur rikala dina Rebo esuk kira-kira jam setengah pitu ing tanggal 20 Mei 2009, nalika bangsa Indonesia mengeti Hari Kebangkitan Nasional. Montor mabur kang tiba lan kobong mau duweke TNI AU jinis Hercules C-130 nomere A-1325. Miturut pawarta saka layang kabar lan tivi, montor mabur kasebut budhal saka pangkalan Lapangan Udara Halim Perdanakusuma Jakarta lan arep tumuju dhaerah Biak, Papua. Nanging durung nganti tekan papan kang tumuju, lan nalika arep mampir ing Lapangan Udara Iswahyudi Madiun montor mabur kasebut nemahi kacilakan.
Malah ing kedadeyan iki, luwih saka wong satus nemahi tiwas klebu warga desa sing omahe melu kenteban montor mabur kasebut. Saliyane iku, ana wong 15 kang uga melu nandhang tatu abot lan entheng. Dene omah-omah ing desa kasebut sing kenteban lan ndadekake remuk lan kobonge udakara patang omah. Ana sing ajur mumur lan ana sing payone remuk tanpa sisa. Kanthi anane kacilakan montor mabur duweke TNI AU kasebut mesthi wae ndadekake warga ing sacedhake pangkalan mau dadi padha jinja. Ing atase ora ngerti apa-apa, ngerti-ngerti ketiban sial.
Sing cetha kacilakan Hercules C-130 duweke TNI AU mau nambahi tansaya akeh dhaftar kacilakan montor mabur duweke TNI AU. Pancen akeh sing kandha yen sejatine montor mabur-montor mabur duweke negara mau akeh sing wis padha tuwa lan kudu diganti. Nanging gandheng kanthi alesan anggaran ora nyukupi, kepeksa montor mabur tuwa isih tetep digunakake kanggo ngangkut wong lan barang-barang liyane. Apa ya pancen kacilakan mau bener-bener amarga saka umure montor mabur sing wis tuwa utawa saka sebab liyane? Ditunggu wae asil saka katrangane pamarintah bab sebab-musababe kacilakan montor mabur kasebut.

13 komentar:

  1. THANKS MBAK.. tau aja aku lagi butuh pawarta..
    http://permatamenulis.blogspot.com

    BalasHapus
  2. mbak ga ada pawarta yang menggunakan bahasa jawa krama eeaaaa??

    BalasHapus
  3. makasi ya kak, aq emang lagi butuh bangett nih...

    BalasHapus
  4. kalo krama coba cari di panjebar semangat..... majalah basa jawa.........

    BalasHapus
    Balasan
    1. yang 2012 ada apa nggak kak ?

      Hapus
  5. makasih ya
    kebetulan aq jga ada tgas nui

    BalasHapus
  6. ah pawarta yang ini copasan,,udah ada yang lain dong...

    BalasHapus
  7. yang 2012 ada nggak ? :)

    BalasHapus
  8. wew pas banget ada artikel pawarta ini

    untuk m'buat tugas

    BalasHapus
  9. mbak kalo boleh tau facebook nya aapa yaaaa ???

    BalasHapus